2016. március 7., hétfő

2. Magyar Filmhét - megható pillanat Törőcsik Marival

A 2. Magyar Filmhéten már díjakat is osztottak, így ez volt az első alkalom, hogy a Filmalap-érában szakmai elismerést kaptak az alkotók.

A Saul fia az alkotók kérésére nem indult a versenyben, így a nagy esélyesnek a legtöbb kategóriában jelölt Liza, a rókatündér számított a Magyar Filmdíjakra.

Végül az Liza és a Félvilág nyerte agyon magát a gálán, amelynek legszebb pillanata mégis az volt, amikor Röhrig Géza és Törőcsik Mari ölelkezett a színpadon.- írja a hvg.hu.
Érdekességek Törőcsik Mariról

A Saul fia alkotói különdíjban részesültek, Nemes Jeles László pedig beszédében elmondta, hogy a díjátadókról Magyarországra érve egyből az jutott eszébe, amikor még 2003-ban visszatért Párizsból, és ismeretlenként elkezdett kisfilmeken dolgozni.

A gála legszebb momentuma viszont az volt, amikor Törőcsik Mari tűnt fel a színpadon egy Körhinta-részlet előadása közben, majs elmondta, hogy az Eszmélet című filmben együtt játszott az akkor még nagyon fiatalRöhrig Gézával. Röhrig ezután gyorsan a színpadra sietett, ahol nagy öleléssel köszöntötte a legendás színésznőt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése