2015. november 24., kedd

Állva tapsolt a közönség Törőcsik Marinak

Állva tapsolt a Nemzeti Színház közönsége tegnap este a 80 éves Törőcsik Marinak, aki ismét bebizonyította: nem csak csodás színésznő, hanem elragadó ember is. Alább a Ványa bácsi blog beszámolójának részletért közöljük.

Törőcsik Mari kiadványok, érdekességek ITT.


Törőcsik Mari kiadványok a Libri oldalán.

Törőcsik Mari érdekességek a Lira.hu-n.

A csúcsok csúcsán vagyok, most már kipróbálnám a mélységet is, ezért búvárkodni kezdek – mondja a vele készült, színpad fölé vetített interjúban Törőcsik Mari, és Jordán Tamás kérdésére azt is hozzáteszi: engem legjobban a nagy sziklahalak érdekelnek. Majd hosszú értekezésbe kezd arról, hogy mi különbözteti meg a nagy sziklahalakat a kis sziklahalaktól. Törőcsik Mari magyar hangja: Martin Márta. Állítólag úgy készült az interjú, hogy Jordán azt mondta Törőcsiknek: beszéljen akármiről, úgyis átírják. És lett belőle egy zseniálisan zagyva, hihetetlenül szórakoztató játék. Ez látszott tegnap este a Nemzeti Színházban: Jordán tud és szeret játszani, kitűnő gálaműsort rendezett, ami pedig nehéz műfaj.

Nyolckezest játszott tegnap este Szakcsi Lakatos Béla, Selmeczi György, Jávori Fegya és Darvas Ferenc; hason fekve adott szerenádot Hirtling István; Stohl András és László Zsolt azon vitatkozott, hogy „Mari kit szeret jobban”, és a színpadon álló Bodrogi Gyula – akivel „csodás válásuk volt” - együtt énekelte a Nekem a Balaton a Riviérát az első sorba ültetett Törőcsikkel. „Ezért még számolunk!” – mondta a meglepetés-dalolás végeztével, ám látszott: őszintén élvezi az estét. Az első sor jobb szélén ült, hol kacagva, hol könnyeit törölgetve, meghatottan, vagy csak bekiabálta: „Jézusom!”, amikor meglátta a Nemzeti színpadát megtöltő színház- és filmrendezőket, akikkel élete során együtt dolgozott. Mindannyian egy-egy szál rózsával tették tiszteletüket, és ékesen bizonyították, amit Jordán Tamás félhangosan megjegyzett, hogy a rendezőket a legnehezebb rendezni.

Klikk a teljes cikkért.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése